Egy évvel az átadás után lehet, hogy kinyit a nyilvános vécé a Széll Kálmán téren

Budapest
2017 június 01., 05:09
comments 43

Koszos, szemetes, elhanyagolt. A Magyar Idők fejtette meg, hogy miért néz ki több mint egy évvel úgy a Széll Kálmán tér, ahogy. Az ok egyszerű: három cég végzi párhuzamosan az üzemeltetést. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a 

  • a metró- és villamosvasúti létesítmények a BKV Zrt.,
  • az útpályák a Budapest Közút Zrt.,
  • a támfal- és szolgáltatóépület a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.

alá tartoznak. A téren az átadás, azaz 2016. májusa óta nem üzemel a nyilvános illemhely, a BKK szerin azért, mert az illemhely korábbi bérlője felmondta a bérleti szerződést. 

De a fővárosi önkormányzat újra versenyeztet, így nyáron akár már meg is nyithat.

A botrányosan működő okosórát megjavították, de a 700 méter hosszan  burkolatba süllyesztett LED-csíkok még mindig sötétek esténként. A BKK szerint nem sokkal az átadás után hibásodott meg a világítás. A kivitelezőt felszólították a garanciális javításra: a cég állítólag mostanra feltárta a hiba okát, 

"a műszaki megoldás kidolgozása folyamatban van."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.