Újabb ügyben függesztette fel Kovács Béla mentelmi jogát az Európai Parlament

Délelőtt újabb ügyben függesztette fel Kovács Béla jobbikos EP-képviselő mentelmi jogát az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülése. A javaslatról kézfeltartással szavaztak a képviselők.

Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta tavaly szeptemberben az EU csalás elleni hivatalától, az OLAF-tól érkezett jelentések alapján. A politikus a gyanú szerint 2012-2013-ban gyakornoki szerződést kötött 4 magánszeméllyel, de az érintettek valójában nem is jártak Brüsszelben, és semmilyen munkát nem végeztek.

A képviselő mentelmi jogát egy másik ügyben már felfüggesztette az uniós parlament 2015 októberében, miután Kovács egy most is aktív, volt KGB-ügynökkel kapcsolatos nyomozás során az Alkotmányvédelmi Hivatal látókörébe került.

A Jobbik 3 nappal korábban az alábbi közleményt adta ki: „A Jobbik Magyarországért Mozgalom üdvözli az Európai Parlament Jogi Bizottságának mai döntését, mellyel felfüggesztette Kovács Béla mentelmi jogát. Hosszú idő után született meg a bizottsági döntés, bízunk benne, hogy az Európai Parlament gyorsabban dönt, mert így végre ebben az ügyben is kiderülhet az igazság. A bíróság előtti tisztázásra azonban mindaddig nincs lehetőség, amíg nem emelnek vádat a képviselő ellen. A három éve húzódó állítólagos kémügyben már másfél éve nincs előrelépés, vádemelés hiányában ugyanis nincs mód a fideszes vádaskodások tisztázására.” (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.