A kórház bejáratában kapott epilepsziás rohamot, de így se segítettek rajta

Egészségügy
2017 június 02., 08:14
comments 419

Húsz percen át semmiféle orvosi segítséget nem kapott egy harmincéves, négy hónapos terhes nő, pedig konkrétan a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház főbejárata előtt esett össze, közvetlenül azután, hogy egy orvos a kivizsgálás után hazaengedte, írja a Magyar Nemzet.

A nő epilepsziás rohamot kapott. Az volt a szerencséje, hogy éppen ekkor érkezett a kórház bejáratához egy taxi, amit egy másik beteg rendelt. Ez a másik beteg a kapun kilépve azonnal felismerte, hogy a nőnek epilepsziás rohama lehet, ezért a taxisofőrrel együtt a segítségére sietett.

Más segítséget több mint húsz percen át nem kaptak. A taxis ugyan próbált mentőt hívni, de a diszpécser csak annyit mondott, hogy vigyázzanak a nő fejére, és kérjenek segítséget a kórháztól. A főbejárat viszont már zárva volt, a portás pedig arra se reagált, amikor a taxis a dudálást megunva rugdosni kezdte az ajtót.

A taxis ekkor újra hívta a mentőket, de a diszpécser megint csak azt mondta, hogy menjen a taxis segítségért. Közben elhúzott mellettük egy, a kórházat éppen elhagyó mentő.

Végül valaki, a taxis szerint vagy az akkor érkező 123-as busz vezetője, vagy a mentős betelefonált a kórház sürgősségi osztályára, így végre kijött egy ápoló és egy orvos. Az az orvos, aki fél órával korábban elengedte az amúgy az epilepsziája miatt kórházba ment nőt. Ez az orvos jól ledorongolta a rángógörcsöktől szenvedő betegnek fia epilepsziagyógyszeréből adó másik beteget, mondván abból még baj lehet, mert már tőlük is kapott egy adag gyógyszert.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.