Putyin a merényletkísérletekről: Beszéltem Castróval arról, hogyan kell megúszni

külföld
2017 június 02., 11:04
comments 51

Júniusban jelenik meg Oliver Stone interjúsorozata, amit Vlagyimir Putyinnal készített, és amiről azt mondják, a "legrészletesebb kép lesz, amit Putyin valaha nyugati interjúkészítőnek engedett látni". Más kérdés, hogy ez a kép mennyire lesz valóságos.

A napokban több részletet is bemutattak. Az egyikben Oliver Stone a Putyint célzó merényletkísérletekről kérdezi őt, és megemlíti, hogy készített interjút Castróval is, akit még többször próbálták megölni. Erre Putyin azt feleli, hogy igen, ő is beszélt erről Castróval, aki azt mondta neki akkor:

link Forrás

"Azért vagyok még életben, mert mindig személyesen gondoskodom a saját biztonságomról."

Egy másik előzetesben Stone az autót vezető Putyint Edward Snowdenről kérdezi. Azt mondja, volt titkosszolgaként biztos utálja, amit Snowden csinált, vagyis, hogy szembefordult a szervezettel, ahol dolgozott.

link Forrás

Putyin azt mondja, nem ért egyet azzal, amit Snowden tett, mert szerinte ha nem tetszett neki, ami az NSA-nél folyt, egyszerűen le kellett volna mondania pozíciójáról. De szerinte az is igaz, hogy az NSA visszaélt a hatalmával, Snowden pedig nem adott át információkat egy másik országnak, hanem egyszerűen a nyilvánossághoz fordult. 

Szerinte Snowden nem áruló.

A sorozat négy darab, egyenként egyórás interjúból áll majd. Stone 2014-ben azt mondta egy orosz állami újságnak, hogy csodálja Putyint, mint „erős embert”, és reméli, hogy interjút készíthet vele.

A napokban egy másik nyugati, az NBC-s Megyn Kelly is interjút készít Putyinnal Szentpéterváron.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.