Ugyan Budapestet is csak képekről ismeri, de már magyar állampolgár a kosárlabda-válogatott legújabb igazolása

sport
2017 június 02., 07:29
comments 121

Bár saját bevallása szerint se tud sokat Magyarországról, Kane DeAndre óriási lehetőségnek tartja, hogy a jövőben válogatottként képviselheti hazánkat, akár még Európa-bajnokságon is. Egy olyan országot, amelyről korábban csak szerb csapattársától, Strahinja Miloševićtől hallott, és ahonnan csak Hanga Ádámot ismeri, aki ellen már játszott a spanyol bajnokságban, írja a Magyar Nemzet.

Kane DeAndre, a magyar kosárlabda-válogatott legújabb sztárja, aki még Budapestet is csak képről ismeri.
photo_camera Kane DeAndre, a magyar kosárlabda-válogatott legújabb sztárja, aki még Budapestet is csak képről ismeri. Fotó: Iowa State University - Public Domain

Az amerikai kosaras első három egyetemi évében kedvenc kisegyetemem, a Marshal Menydörgő Gulya nevű csapatában, végzősként pedig az Iowa State Egyetemen játszott, a 2014-es szezonban végzősként az összegyetemi csapat harmadik sorába is bekerült. Ez utóbbi értékét némileg csökkenti, hogy az igazi tehetségeket az NBA-csapatok már első-másodévben leigazolják, az őstehetségeket pedig egyenesen a gimnáziumból.

Kane végül 25 évesen, 2014-ben került az NBA draftjára, de egyik csapatnak se kellett. Európába települt, ahol játszott az orosz Vörös Októberben, a belga Antwerp Giantsben, a német Ratiopharm Ulmban, az izraeli Hapoel Eilatban, az orosz Nyizsnij-Novgorodban, 2017 óta pedig a Real Betis játékosa. Magyarországon ezek szerint legfeljebb átutazóban járt, most mégis magyar állampolgár és magyar válogatott lehet.

Pedig, mint mondta, még Budapestet is csak képekről ismeri. "Majd ha jó egy hónap múlva jövök, jobban megnézem" - mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.