Kolerajárvány terjed Jemenben

Gyorsan terjed a kolerajárvány Jemenben, ahol naponta 3000-5000 új megbetegedést becsülnek a szakemberek - közölte szombaton az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF.

Az elmúlt hónapban 70 ezer kolerás megbetegedést jelentettek Jemen 19 tartományából - mondta el Geert Cappelaere, az UNICEF közel-keleti igazgatója az AP amerikai hírügynökségnek.

Az illetékes szerint kéthetente megduplázódhat a kolerabetegek száma, és egy hónap múlva akár 300 ezer megbetegedés lehetséges, ha nem juttatnak a országba több segélyt.

A járvány átterjedhet az Arab-félsziget délnyugati részén fekvő, polgárháború sújtotta ország határain a szomszédos államokra.

„Szomorú, de azt reméljük, hogy a kolerajárvány kitörése ráirányítja a figyelmet Jemenre. A kolerát nem lehet megállítani a határokon.”

A három éve folyó jemeni polgárháborúban több mint 10 ezer ember vesztette életét, hárommillió vált földönfutóvá, az egészségügyi ellátás összeomlott, a gazdaság romokban hever. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.