Kolerajárvány terjed Jemenben

2017 június 3., szombat 17:57
41

Gyorsan terjed a kolerajárvány Jemenben, ahol naponta 3000-5000 új megbetegedést becsülnek a szakemberek - közölte szombaton az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF.

Az elmúlt hónapban 70 ezer kolerás megbetegedést jelentettek Jemen 19 tartományából - mondta el Geert Cappelaere, az UNICEF közel-keleti igazgatója az AP amerikai hírügynökségnek.

Az illetékes szerint kéthetente megduplázódhat a kolerabetegek száma, és egy hónap múlva akár 300 ezer megbetegedés lehetséges, ha nem juttatnak a országba több segélyt.

A járvány átterjedhet az Arab-félsziget délnyugati részén fekvő, polgárháború sújtotta ország határain a szomszédos államokra.

„Szomorú, de azt reméljük, hogy a kolerajárvány kitörése ráirányítja a figyelmet Jemenre. A kolerát nem lehet megállítani a határokon.”

A három éve folyó jemeni polgárháborúban több mint 10 ezer ember vesztette életét, hárommillió vált földönfutóvá, az egészségügyi ellátás összeomlott, a gazdaság romokban hever. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt