Theresa May: Ami sok, az sok

Terrorizmus
2017 június 04., 10:20
comments 208

Theresa May brit miniszterelnök vasárnap kijelentette, hogy ami a terrorizmust illeti:

ami sok, az sok.

Kijelentette, hogy "nem tehetünk úgy, mintha a dolgok úgy mehetnének tovább, mint eddig". Szerinte eddig "túlságosan nagy volt a tolerencia a szélsőségesekkel szemben".

Nehéz, sőt kínos párbeszédre lesz szükség a brit társadalomban arról, hogyan lehet dűlőre jutni a terjedő szélsőségességgel. 

Theresa May a terrortámadás után az internet szigorú szabályozását követelte.
photo_camera Theresa May a terrortámadás után az internet szigorú szabályozását követelte. Fotó: JUSTIN TALLIS/AFP

Kijelentette, hogy az internetet sokkal szigorúbban kell szabályozni, mert elfogadhatatlan, hogy nagy cégek biztonságos helyet nyújtsanak a szélsőséges eszmék terjedésének, és a terroristák kommunikációjának. Ezért azt akarja, hogy

nemzetközi egyezményeket kössenek az internet megregulázására, az ellenőrizhetetlen kommunikációs csatornák betiltására.

A választást megtartják

May a nyomozás állásáról azt mondta, hogy az utóbbi időszak három brit merénylete (Westminster, Manchester, London Bridge) között nincs közvetlen kapcsolat, de az elkövetők inspirálhatták egymást. Ez új trendet jelenthet, ami komoly fenyegetés. 

A brit miniszterelnök azt is közölte, hogy a csütörtökre kiírt parlamenti választást nem halasztják el, mert a terroristák nem akaszthatják meg a demokratikus rendet. Vasárnapra viszont a pártok felfüggesztették a kampányt, a UKIP kivételével.

May összefogásra szólította fel a briteket: "össze kell fognunk, össze kell tartanunk, és együtt legyőzzük ellenségeinket" - fejezte be beszédét a Downing utca 10, vagyis a brit miniszterelnökök mindenkori otthona előtt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.