Egy fehérvári antikvárius kedvtelésből kifestett néhány utcakövet, helyiek kutyapártinak nézték, feljelentették, kiszállt a rendőrség

bűnügy
2017 június 05., 08:47
comments 435

A székesfehérvári Vasvári Pál utcában egyetlen bolt üzemel, a Hold Antikvárium. Az utca elhagyatottságát mutatja, hogy a magánszemélyi támogatásból néhány éve lerakott utcakövek elkoptak, mállanak. Felújításuk ugyan aktuális lenne, de erre egyelőre nem jutott a forrás az egyébként alaposan kistafírozott megyeszékhelyen. 

photo_camera Fotó: Hold Antikvárium FB

Ezt unta meg a Hold Antikvárium tulajdonosa, és magánszorgalomból, kedvtelésből színesre festett néhány utcakövet a bolt előtti területen. Zöld, piros és kék színt is kapott a burkolat, néhány kockát az utca teljes hosszában is kiszíneztek, a járókelők és a helyiek megelégedésére. 

Minden szép és jó volt egészen odáig, hogy a Kéfarkú Kutya Pártnak meg nem tetszett az akció, és merészelte kiposztolni azt a saját Facebook-oldalára azzal az üzenettel, hogy "Székesfehérvár egyre színesebb."

Házmesterország hirtelen felébredt, megneszelte, hogy politikai akció, összeesküvés, Soros-hálózat húzódhat a renitens akció hátterében, és ismeretlen személy "felfestés" miatt feljelentést tett. (A kutyapárt több városban kezdeményezett már hasonló utcafestést, Kaposváron már egyenesen rendeletet is hoztak a köztéri akciók ellen.)

Hamarosan kopogtak is a Hold Antikváriumban a rendőrök, hogy mi újság, nem tudnak-e esetleg valamit, ki volt az, aki megszínezte a térköveket. A tulajdonos nem tagadta, hogy ő ragadott ecsetet, nem is nagyon érthette, mi lehet a gond. A rendőrök egyébként a feol.hu tudósítása szerint elég jófejek voltak, egyikük meg is jegyezte, hogy a gyerekének nagyon tetszik a színes utca, de ezzel együtt kénytelen volt tájékoztatni az antikváriumot a feljelentésről. 

Írtunk a rendőrségnek az üggyel kapcsolatban, illetve hogy most akkor hol tart a felderítés, ha válaszolnak, frissítünk. Fehérváron egyébként hagyománya van a házmesterkedésnek, tavaly az utcai esti mesélést jelentették fel. (feol.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt