Legalizálná a melegházasságot az újraválasztott máltai miniszterelnök

külföld
2017 június 05., 13:41
comments 45

Letette hivatali esküjét Joseph Muscat újraválasztott máltai miniszterelnök, aki egyúttal azt ígérte: heteken belül törvényjavaslatot terjeszt a parlament elé az azonos nemű párok házasságának törvényesítéséről.

Muscat és családja Ferenc pápánál 2013. június 24-én
photo_camera Muscat és családja Ferenc pápánál 2013. június 24-én Fotó: ANDREW MEDICHINI/AFP

Pedig Málta az EU egyik legkonzervatívabb országának számít, 2011-ig a válás sem volt törvényes a szigetországban és a bejegyzett élettársi kapcsolat jogintézménye is csak 2014-ben jött létre a máltai családjogban.

A kormányfő előrehozott választásokat kezdeményezett, miután kiderült, hogy a családja érintett a Panama-iratok nyilvánosságra kerülésével kirobbant offshore-botrányban. Muscat következetesen azt állította, semmilyen bűncselekmény nem történt. Végül a munkáspárti Muscat 2013-as választási győzelméhez hasonló arányban, a voksok 55 százalékával győzött most is a jobbközép, Nemzeti Erő elnevezésű ellenzéki koalícióval szemben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.