link Forrás

Olimpiai sport lehet a streetball

sport
2017 június 05., 09:39
comments 79

A nemzetközi kosárlabdaszövetség, a FIBA évek óta komolyan lobbizik annak érdekében, hogy az olimpiai bizottság vegye fel a hivatalos olimpiai sportágak sorába az idáig méltatlanul mellőzött 3 a 3 elleni kosárlabdát, közismertebb nevén a streetballt. 

A szabályok mindenki előtt ismertek: a meccs félpályán belül, egy kosárpalánk alatt zajlik, 12 másodperces támadóidővel, és ha a védekező csapat megszerezte a labdát, előbb ki kell vinnie azt a 3 pontos vonalon, mielőtt elindíthatja a maga támadását. A klasszikus kosárral ellentétben 1 és 2 pontos kosarak vannak, az győz, aki előbb eléri a 21-et. Maximum játékidő: 10 perc. 

A FIBA tavaly már világbajnokságot is szervezett 3 a 3 ellen, és idén is megrendezik a tornát.

Az AP szerint hamarosan olimpiai sport lehet a 3x3 kosár. A végső szavazás jövő pénteken lesz Lausanne-ban, de az előjelek szerint jó az esély arra, hogy 2020-ban Tokióban már a streetball is ott legyen a hivatalos sportágak között. A FIBA nagyon bízik a sportág sikerében, és hogy az új szerelmeseket nyerhet meg a kosárlabdának, mert pörgősebb, gyorsabb, egy meccs csak a játék csak nagy ritkán áll meg. (NBC / NBA)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.