Putyin: Hülyeség, nincs semmi kompromittáló anyagunk Trumpról

2017 június 5., hétfő 5:49
169

Vasárnap este az NBC interjút közölt Vlagyimir Putyinnal a szentpétervári nemzetközi gazdasági fórumról a Sunday Night With Megyn Kelly című műsorban, az orosz elnök pedig méltatlankodva hesegette el azokat a vádakat, hogy kormánya bármilyen módon megpróbálna vagy próbált volna beavatkozni az amerikai politikába.  

Fotó: Kovács Tamás

„Mindenhol arra panaszkodnak, hogy az amerikai politikusok megpróbálnak  beavatkozni a belpolitikába” – mondta Kellynek Putyin, és javasolta, hogy bökjön rá a földgömbön bármely országra, az amerikai befolyásolási kísérletek nyomát fogja  találni. Vannak „preferenciáik”, de amerikai elnökök jönnek és mennek, de az amerikai politika lényege változatlan, ezért értelme sincs beavatkozni Putyin szerint. 

Kelly megkérdezte az elnököt arról is, van-e bármi kompromittáló információja Donald Trumpról, de az egykori KGB-ügynök szerint 

„ez megint egy újabb képtelenség, honnan lenne ilyen információnk?” 

Putyin állította, hogy semmilyen különleges kapcsolata nincs Trumppal, és az sem bizonyítja az ellenkezőjét, hogy az amerikai elnök korábban sűrűn járt Moszkvában, ahol ebben a percben is több száz amerikai üzletember tartózkodik.

„Maga szerint mindegyikükről anyagot gyűjtünk? Elvesztették maguk a józan eszüket odaát”

– méltatlankodott az orosz elnök, akit az interjú végére teljesen sikerült kihozni a sodrából. Amikor Kelly a korrupt orosz államra, az elnyomó politikára és az ellenfelek elnémítására terelte a szót, Putyin hárított, és kikérte magának az amerikaiak moralizálását. 

„Miért gondolják, hogy joguk van ilyeneket kérdeznek? Állandóan? Hogy moralizáljanak, és kioktassanak minket, hogyan kéne élnünk? Minden konstruktív megjegyzést szívesen veszünk, ha az a jobb kapcsolat kialakítását szolgálja, de nem fogadjuk el, ha ezeket politikai konfliktus gerjesztésére használják.”

Putyin cáfolta a titkos információs csatorna kialakítására folytatott törekvéseket Moszkva és Washington, illetve Szergej Kiszljak és Trump veje, a már FBI által is vizsgált Jared Kushner között. A lemondatott nemzetbiztonsági főtanácsadóról, Michael Flynnről azt mondta, annyit se beszélgetett vele, mint ameddig ez a néhány perces NBC-interjú tartott. (NBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt