A londoni terror egyik hőse a román pék, aki ládával vágott fejen egy merénylőt, és 20 menekülőt bújtatott el a pékségben

2017 június 5., hétfő 7:24
332
Fotó: a1.ro

Florin Morariu hétköznapokon és hétvégente a Borough Market egyik pékségénél lapátolja a kenyereket és zsömléket, szombat este viszont valóságos hőssé lépett elő, miután merénylők előbb járókelőket gázoltak el a London Bridge-en, majd késsel emberekre támadtak. 


A péknek többen a Twitteren és a Facebookon mondtak köszönetet, amiért beterelte őket a pékségbe, miközben az utcán mindenki épp fejvesztve menekült a késsel támadó terroristák elől. 

Az AP megkereste Morariut, aki elmondta a hírügynökségnek, pétársaival arra lettek figyelmesek a pékségben, hogy kinn egymáson át bukdácsolva menekültek az emberek, aztán amikor kiszaladt az utcára, ott szembesült azzal, hogy merénylők üldöznek mindenkit. 

"Egy pillanatra teljesen lefagytam, és nem tudtam mit tegyek" - mondta, majd gyorsan felolvadt és egy ládával nyakon csapta az egyik támadót. Később mindhárom támadót rendőrök lőtték le.  

Morariu együtt menekült a tömeggel, miután a rendőrök hangszórón folyamatosan instruálták a menekülőket, és még videózni sem felejtette el közben, amikor viszont látta, hogy emberek teljesen megrémülve futnak az utcán, vagy 20 embert beterelt a pékségbe és lehúzta a rolót. 

A támadók a környező kocsmákba is betörtek, hogy öljenek, ott többen poharakkal, székekkel dobálták meg a támadókat. (Telegraph / AP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt