Banksy beszállt a választási kampányba, nyomozás indult ellene

MŰVÉSZET
2017 június 06., 02:03
comments 64
photo_camera Fotó: Banksy

Nyomoz a brit rendőrség a világhírű street art/graffiti művész, Banksy ellen, a legújabb politikai-művészeti akciója miatt. Banksy ugyanis ingyen példányt ajánlott fel egy ismert motívumát újrafogalmazó nyomatából hat bristoli választókörzet azon választóinak, akik egy utólag elküldött szavazólap-fotóval igazolják, hogy részt vettek a választáson, és nem a konzervatívokra szavaztak. Nagy-Britanniában azonban törvény tiltja, hogy az ember bármilyen ajándékot vagy ellenszolgáltatást fogadjon el a szavazatáért. Így nemcsak Banksy, de az ajánlatát elfogadó összes választó is bűncselekményt követne el. A sztori pikantériáját természetesen az adja, hogy Bansyről senki sem tudja, hogy valójában kicsoda. Így ha a nyomozás sikeres lenne, a brit rendőrök egy választási bűncselekmény mellett a XX. század végének legnagyobb művészettörténeti rejtélyét is megoldanák.

(via bbc)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.