Életben maradhat a tigris, aki mellett meghalt egy gondozó egy brit állatkertben

ÁLLAT
2017 június 06., 14:20
comments 77

Május végén riasztották a hatóságokat a Londontól 130 kilométerre északra, Cambridgeshire megyében lévő állatkertbe. 

A rendőrség csak szűkszavú közleményt adott ki, annyit lehetett tudni, hogy egy tigris bement egy kifutóba, ahol egy női alkalmazott tartózkodott, és az állatgondozó a helyszínen életét vesztette.

A vadaspark vezetősége most közleményben jelentette be, hogy egy vizsgálat után arra jutottak, hogy nem ölik meg az állatot. Elmondásuk szerint döntésüket száz százalékig támogatta a meghalt gondozó, Rosa King családja is. 

Azzal kapcsolatban, hogy hogyan történhetett meg a tragédia, amit egy bizarr balesetnek neveztek. A döntést, hogy a tigris életben maradhasson, alaposan átbeszélték a vadaspark személyzetével és King családjával is. 

Ugyanakkor a közleményből az is kiderült, hogy a mostani döntésük nem feltétlenül végleges: ha a jelenleg is zajló hatósági vizsgálat más szakmai vagy szabályozásbeli tanácsokat fogalmaz meg, akkor újragondolják majd az álláspontjukat. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.