Fellázadt plébánosa ellen egy Veszprém megyei falu

Kocsis Tamás Gellért 26 éve vezeti az 1100 lakosú Somlóvásárhely katolikusait, de a híveknek most lett végleg elegük a plébános viselt dolgaiból.

K. atyának korábban is voltak balhés dolgai, a lázadásról cikket író Blikk szerint:

  • Még 2010-ben virágvasárnapi szentmise után összeveszett a helyi MSZP-s képviselővel
  • 2016 decemberében feljelentették egy 15 éves diák megverése miatt
  • Egy helyi férfi édesanyja temetésén nem volt hajlandó harangozni, mert nem kértek egyházi temetést. Amikor viszont a férfi házasodni akart, csak pénzért adta ki a keresztlevelét. 
  • Gyakran politizál a misén.
  • Hiába hívják az idősek napi rendezvényre. 
  • A tűzgyújtási tilalom ellenére tüzet rak.

A somlóvásárhelyeiknek annyira elegük van a plébánosból, hogy amikor összeadták a pénz a temetőben felállított új haranglábra, sokan azt kérték, azt majd ne a plébános áldja meg. Többször jelezték a megyéspüspök felé is, hogy elegük van, de mivel nem történt semmi, most a petíció mellett döntöttek.

A Blikk megkereste Kocsis atyát is, aki azt állította, ő eddig nem is tudott a panaszokról, és egyébként sem indokolja semmi az elmozdítását. Márfi Gyula veszprémi érsek viszont tudott a dologról, és csak annyit mondott, augusztus elejével szokták áthelyezni a plébánosokat, akkor remélhetőleg sikerül megtalálni a mindenki számára kedvező megoldást.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.