Medveinvázó Tusnádfürdőn

A Főtér.ro tette közzé azt a videót, amint egy bocsaival barangoló medve látható az erdélyi Tusnádfürdőn:

Albert Tibor polgármester szerint már nem tudják számon tartani a közeli erdőből érkező medvéket, amelyek a település utcáin élelmet keresnek magukat. Albert azt mondta, ők ezzel már nem tudnak mit csinálni, de azért szólt a kollégáinak, hogy hívják a környezetvédelmiseket.

A polgármester szerint a tusnádfürdőiek már inkább nem is tartanak szárnyasokat az udvaron, mert a medvék ezeket folyamatosan pusztítják. És a kutyáikat sem kötik meg, mert ezek közül is több áldozatul esett a medvéknek.

Albert megoldásként azt javasolja, hogy legyen egy vadőrökből álló csapat, amely folyamatos járőrözéssel távol tudná tartani a medvéket a településtől. A Főtér.ro említi, hogy a medvékkel egyébként Hargita megye más településein is gond van, csak idén hárman is kórházba kerültek az állatok támadásai miatt.

Idén a Bálványosi Nyári Szabadegyetemet július 18. és 23. között rendezik, reméljük a résztvevők és a medvék között nem kerül sor semmilyen atrocitásra. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.