Medveinvázó Tusnádfürdőn

ÁLLAT
2017 június 6., 8:18
comments 55

A Főtér.ro tette közzé azt a videót, amint egy bocsaival barangoló medve látható az erdélyi Tusnádfürdőn:

Albert Tibor polgármester szerint már nem tudják számon tartani a közeli erdőből érkező medvéket, amelyek a település utcáin élelmet keresnek magukat. Albert azt mondta, ők ezzel már nem tudnak mit csinálni, de azért szólt a kollégáinak, hogy hívják a környezetvédelmiseket.

A polgármester szerint a tusnádfürdőiek már inkább nem is tartanak szárnyasokat az udvaron, mert a medvék ezeket folyamatosan pusztítják. És a kutyáikat sem kötik meg, mert ezek közül is több áldozatul esett a medvéknek.

Albert megoldásként azt javasolja, hogy legyen egy vadőrökből álló csapat, amely folyamatos járőrözéssel távol tudná tartani a medvéket a településtől. A Főtér.ro említi, hogy a medvékkel egyébként Hargita megye más településein is gond van, csak idén hárman is kórházba kerültek az állatok támadásai miatt.

Idén a Bálványosi Nyári Szabadegyetemet július 18. és 23. között rendezik, reméljük a résztvevők és a medvék között nem kerül sor semmilyen atrocitásra. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt