Újabb 7 000 000 000 forint a közmédiának

Média
2017 június 06., 13:35
comments 48

A 70 milliárd forintos 2016-os költségvetése mellé még 7 milliárd forintot kap az MTVA a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól. Ráadásul ez még nem minden, mert a tervezettnél valamivel több pénzt kapnaka kereskedelmi médiától származó médiaszoláltatási díjból, és

mivel a 2016-os reklámbevételük az eredetileg előirányzott 6,67 milliárd forint helyett 9,32 milliárd forint lett,

így az MTVA tavaly összesen 87 milliárd forint közpénzt nyel be. Különösen a magas reklámbevétel nagyon szép, hiszn a közmédia reklámidejét az egykor Orbán Viktor mellett tanácsadó, később Habony Árpádnak is hitelező Tombor András cége, az Atmedia értékesíti, így ezzel a megnövekedett reklámbevételle, aminek jelentős része egyébként szintén közpénz, ők jártak a legjobban.értékesíti. Az Atmediának amúgy is elég jól ment: tavaly megháromszorozta a bevételeit. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.