116 emberrel a fedélzetén eltűnt egy mianmari katonai repülőgép (frissítés: lezuhant)

Eltűnt egy mianmari katonai repülőgép 116 emberrel (105 utassal és 11 fős személyzettel) a fedélzetén – közölte a vezérkari főnök hivatala, ami szerint a gép az ország déli részében fekvő Myeikből tartott az egykori fővárosba, Rangunba (Yangon). A gép délután 1:35-kor eltűnt a radarok képernyőjéről, és megszűnt vele a kommunikáció.

A Yangon Nemzetközi Repülőtér 2016. március 12-én.Fotó: Ye Aung Thu/AFP

Az Andamán-tenger felett repülő gép keresésére hajókat és repülőgépeket küldtek ki. Az AFP-nek egy név nélkül nyilatkozó forrás azt mondta, technikai problémára gyanakodnak, mert az idő jó volt arrafelé, ahol megszakadt a kapcsolat a géppel.

Az utasok többsége katonák hozzátartozója lehetett.

Frissítés 15:40

Az Andamán-tengerbe zuhant a gép – közölték helyi sajtóforrások, a repülőgép törzsét megtalálták a tengerben. A vezérkari főnök hivatalának korábbi tájékoztatása szerint a repülőgép helyi idő szerint délután fél 2 után pár perccel elérte az 5400 méteres magasságot, amikor a szintén dél-mianmari Daweitől 32 km-re nyugatra eltűnt a radarok képernyőjéről. A Dawei környékét átfésülő csapatok később megtalálták a repülőgép törzsét a városhoz közeli vizekben – közölte a Voa Burmese mianmari hírportál. (NDTV, MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.