Genfben az a hír járja, jövőre visszatérnek a magyar letelepedési kötvények

politika
2017 június 07., 03:56
comments 62
MTI Fotó: Kovács Tamás
photo_camera A magyar letelepedési kötvényprogram atyja, Rogán Antal. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás

A letelepedésikötvény-piac nemzetközi konferenciáján járt Genfben a Magyar Nemzet, és érdekes dolgokat hallott. Az Investment Migration Forum  nevű rendezvényen 

kifejezetten rossz példaként emlegették a magyar programot, 

a szervezők és az iparági szereplők is egyetértettek abban, hogy úgy nem szabad letelepedési programot működtetni, ahogyan az Magyarországon történik. 

A kormány szeret azzal érvelni, hogy más országban is működik hasonló, de a lap szerint sehol nem sikerült olyan programot összerakni, amin csak veszített volna az adott állam költségvetése. A magyar költségvetést legalább ötmilliárd forintos kár érte.

A Magyar Nemzet tudósítója egymástól függetlenül több, letelepedési programokban érdekelt ügynökség vezetőjétől is azt halotta, 

a magyar letelepedési program jövőre újra fog indulni. 

"Húsz éve vagyok a vízumüzletágban. Teljesen bevett szokás, hogy egy országban, ahol kritikát kap az adott állam letelepedési programja, szüneteltetik, majd az országgyűlési választások után újraindítják" – idéznek egy neve elhallgatását kérő ciprusi ügynököt.

De mondtak szépeket is a magyar programról, például, hogy miért olyan népszerű Kínában:

"Azért, mert olcsó, gyors és egyszerű az ügyintézés, nem vizsgálják a készpénz eredetét, nincs különösebb vizsgálat, és a magyar hatóságok nagyon elnézők" 

– idézi a lap Anna Chent, a CIBA Investment ügyvezető igazgatóját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.