Genfben az a hír járja, jövőre visszatérnek a magyar letelepedési kötvények

A magyar letelepedési kötvényprogram atyja, Rogán Antal. MTI Fotó: Kovács TamásFotó: Kovács Tamás

A letelepedésikötvény-piac nemzetközi konferenciáján járt Genfben a Magyar Nemzet, és érdekes dolgokat hallott. Az Investment Migration Forum  nevű rendezvényen 

kifejezetten rossz példaként emlegették a magyar programot, 

a szervezők és az iparági szereplők is egyetértettek abban, hogy úgy nem szabad letelepedési programot működtetni, ahogyan az Magyarországon történik. 

A kormány szeret azzal érvelni, hogy más országban is működik hasonló, de a lap szerint sehol nem sikerült olyan programot összerakni, amin csak veszített volna az adott állam költségvetése. A magyar költségvetést legalább ötmilliárd forintos kár érte.

A Magyar Nemzet tudósítója egymástól függetlenül több, letelepedési programokban érdekelt ügynökség vezetőjétől is azt halotta, 

a magyar letelepedési program jövőre újra fog indulni. 

"Húsz éve vagyok a vízumüzletágban. Teljesen bevett szokás, hogy egy országban, ahol kritikát kap az adott állam letelepedési programja, szüneteltetik, majd az országgyűlési választások után újraindítják" – idéznek egy neve elhallgatását kérő ciprusi ügynököt.

De mondtak szépeket is a magyar programról, például, hogy miért olyan népszerű Kínában:

"Azért, mert olcsó, gyors és egyszerű az ügyintézés, nem vizsgálják a készpénz eredetét, nincs különösebb vizsgálat, és a magyar hatóságok nagyon elnézők" 

– idézi a lap Anna Chent, a CIBA Investment ügyvezető igazgatóját.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.