Vesztébe rohan a Nyugat: szülők és gyerekek együtt veretik a technót

Bár tudjuk, hogy a Nyugat haldoklik, a hagyományos családmodellt a hatvanas években kivégezték. ami pedig megmaradt belőle, az is annyira össze van genderezve, hogy inkább pusztult volna el, kisebb partizáncsapatok így is reménytelen utódvédharcokat folytatnak, és

megpróbálják összepárosítani az eszetlen, deviáns hedonizmust és a tisztességes családi életet.

Mások pedig meglátják ebben a lehetőséget, és elkezdenek kereteket teremteni azoknak, akiknek nem megy a zökkenőmentes átmenet a fiatalkori viháncolás és a megállapodott családi programok között. 

A Guardian épp egy ilyen kísérletről, a Big Fish Little Fish sorozatról számolt be, ami Nagy-Britanniában már évek óta megy, most pedig Ausztráliába is megérkezett.

A sorozat szlogenje "2-4 party people", vasárnap délután 2 és 4 között rendeznek családi rave-eket, gyerekbarát technóbulikat, ahol együtt verethetik az ifjúságukba viszarévedő szülők és a végtelen energiájukat kitomboló gyerekek. Az ilyen bulik kellékeinek bizonyos része, például az arcfestés és a buborékok amúgy is igazán korfüggetlenek.

"Az összes résztvevő vagy 35 feletti, vagy 6 alatti" - írja a Guardian beszámolója, külön kiemelve, hogy figyelemreméltóan sok az apa, pedig a "családi programok" jellemzően nőközpontúak.

Délután négykor aztán vége, egy utolsó közös megőrülés után mindenki megy haza. Nagy-Britanniában ennek fesztiválváltozata is van: az évente megrendezett Camp Bestivalnak egészen hasonló a koncepciója.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.