Conte közölte Diego Costával, hogy a következő szezonban kereshet magának új csapatot

foci
2017 június 08., 09:04
photo_camera Diego Costa. Fotó: Sebastian Frej/DPPI

Diego Costa 20 gólt lőtt a Chelseaben a 2016-17-es idényben, nagy panasz nem lehetett a játékára, az első évében bajnok olasz mester, Antonio Conte a jelek szerint mégsem számít rá, és ezt már közölte is a spanyol gólvágóval, aki most maga hozta nyilvánosságra, hogy csapatot keres.   

A 28 éves - a transfermarkt.de szerint 50 millió eurót érő - Costa a 2-2-re végződött Spanyolország-Kolumbia barátságos meccs után nyilatkozott a távozásáról.

"Nem volt jó kapcsolatom az edzővel idén. Gondolom nem tetszett neki a szezonom, szóval mehetek. Őszinte leszek: a napokban Conte küldött nekem egy üzenetet, hogy nem számít rám a következő szezonban, úgyhogy megoldást kell találnom."

Antonio Conte. Fotó: AFP / Christof Stache
photo_camera Antonio Conte. Fotó: AFP / Christof Stache Fotó: CHRISTOF STACHE

Costa azt is elmondta, imádja egykori klubját, az Atlético Madridot, ahol állítólag visszavárják, de még nem hozott döntést, bármelyik topligában játszana, de egy kínai megaajánlat - ami miatt már év közben egyszer felmerült a távozása - nem érdekli. Értelemszerűen célja az, hogy a jövő évi oroszországi vébén ott legyen a válogatottban, ehhez viszont rendszeresen játszania kell.  

Bede szerkesztő úr négy éve, még atléticós korszakában írt portrét a brutális belépőiről és agresszivitásáról is ismert Costáról, aki azóta sem változott sokat. (Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.