Nem volt hajlandó megemlékezni a londoni terror áldozatairól a szaúdi válogatott

foci
2017 június 08., 11:21
comments 377
link Forrás

Megtagadta a szaúdi válogatott, hogy megemlékezzen a londoni terror áldozataira az Ausztrália elleni világbajnoki selejtező előtt. Az egyperces néma gyász mindennapos aktus futballmérkőzések előtt, de a zöld-fehérben játszó vendégek ezúttal látványosan nem voltak hajlandóak összeállni, még azok után sem, hogy a játékvezető erre külön megkérte őket. 

A képeken látszik, hogy a szaúdi játékosok sétálgatnak, szerelésüket igazgatják, miközben az ausztrálok tekintetén is látszik, hogy kifejezetten kellemetlen számukra a helyzet. Semmi ez ahhoz képest persze, ami a videó elején a vendégeket dirigáló holland vezetőedző, Bert van Maarwijk ábrázatán látszik.

A csend ideje alatt a kameraman már inkább csak az ausztrálokat mutatja, akik közül többen az egy perc leteltével füttykoncerttel fejezik ki véleményüket. A meccset az ausztrálok nyerték 3-2-re. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.