Nyolc perc alatt végeztek a rendőrök a londoni terroristákkal

Terrorizmus
2017 június 04., 05:12
comments 861

Szombaton késő este három terrorista támadt a járókelőkre Londonban. Hét embert megöltek, negyvennyolcat megsebesítették.

A támadás azzal kezdődött, hogy egy furgonnal a London Bridge járdájára fordultak, ahol sokakat elgázoltak. Utána a közeli Borough Marketig hajtottak, ahol hárman kiszálltak a járműből, és késekkel támadták meg az arra járókat. Hétvége esténként ez egy különösen forgalmas környéke a brit fővárosnak.

Mindhárom támadót lelőtték a rendőrök. Az első segélyhívástól számított nyolcadik percben végeztek a terroristákkal. 

London, 2017. június 4...Rendõrségi kordon mögül távoznak emberek a londoni London Bridge környékén 2017. június 4-én, miután egy furgon gyalogosok közé hajtott a hídon, a közeli Borough piacnál pedig késelés történt. (MTI/AP/Matt Dunham)
photo_camera Menekülő emberek. Fotó: Matt Dunham/MTI/MTVA

Egy rendőr sérültje is van a támadásnak, állapota súlyos, de nem életveszélyes.

A támadók a környékbeli kocsmákba is bementek, 20 centi pengéjű késeikkel, az emberek pedig poharakat, palackokat, székeket és asztalokat is dobtak feléjük, hogy megfékezzék a vérengzést. A rendőrök is végigjárták a bárokat, és mindenkit a földre parancsoltak, itt látható, hogyan történt egy ilyen eset. 

Fegyveres rendõrök a londoni London Bridge környékén
photo_camera Fegyveres rendõrök a londoni London Bridge környékén Fotó: WILL OLIVER/MTI/MTVA

Nagy-Britanniában csütörtökön parlamenti választást tartanak, a kampány kezdete óta ez már a második terrortámadás az országban. A múlt héten Manchesterben robbantotta fel magát egy terrorista.

A választási kampány vasárnapi eseményeit egyelőre lemondták, a konzervatívok hivatalosan is felfüggesztették a korteskedést. Sokan a közösségi oldalakon a választás elhalasztását követelik, ám ezt a pártok nem támogatják, sőt London munkáspárti polgármestere kifejezetten ellenzi, hogy a terroristák miatt csússzon a szavazás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.