Tarlós: Orbán nem ad több pénzt, Budapest önerőből pótolja ki 3-as metró felújítását

Budapest
2017 június 08., 12:09
comments 120

A főpolgármester csütörtökön sajtótájékoztatón közölte a szomorú hírt, ami szerint mivel a kormány nem ad több pénzt a 3-as metróvonal rekonstrukciójára, a főváros kénytelen saját tartalékaihoz nyúlni.

Budapest, 2017. június 8...Tarlós István fõpolgármester a Városházán 2017. június 8-án
photo_camera .Tarlós István főpolgármester rendkívüli sajtótájékoztatót tart a Városházán 2017. június 8-án. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Az MTI tudósítása szerint Tarlós azt mondta, hogy jövő héten Brüsszelbe látogat egy küldöttség élén Szegvári Péter NFM-államtitkárral, Bolla Tibor BKV-vezérigazgatóval és Radnai Tiborral, a projekt vezetőjével.

Azért utaznak, hogy ha megnő a renováció költsége, Budapest önerőből, a saját gazdálkodásból származó pénzmaradványt szankciók nélkül felhasználhassák fedezetpótlásra. Azt is elmondta a főpolgármester, az északi szakasz munkálatai szeptemberben kezdődhetnek el, a másik két szakaszra új tender írnak ki.

A kormány 137,5 milliárdos támogatási szerződést írt alá, ezt állja is, többet viszont nem akar adni, ezért, illetve a megnövekedett költségek miatt kell zsebébe nyúlnia Budapestnek. Rég látszódhatott ennyire eltökéltnek a főpolgármester. Olyanokat mondott, hogy a metrót "ha a fene fenét eszik, akkor is" felújítják, mert az "lelkiismereti" kérdés.

Tarlós azt is elmondta, hogy Orbán miniszterelnök jelentősebb forrást helyezett kilátásba a Nyugati téri és a Rottenbiller utcai felüljáró elbontására, az állatkertbe tervezett biodóm pedig a már megadott 25 milliárd mellé akár további 20 milliárdot kaphat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.