Tarlós: Orbán nem ad több pénzt, Budapest önerőből pótolja ki 3-as metró felújítását

A főpolgármester csütörtökön sajtótájékoztatón közölte a szomorú hírt, ami szerint mivel a kormány nem ad több pénzt a 3-as metróvonal rekonstrukciójára, a főváros kénytelen saját tartalékaihoz nyúlni. 

.Tarlós István főpolgármester rendkívüli sajtótájékoztatót tart a Városházán 2017. június 8-án.Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Az MTI tudósítása szerint Tarlós azt mondta, hogy jövő héten Brüsszelbe látogat egy küldöttség élén Szegvári Péter NFM-államtitkárral, Bolla Tibor BKV-vezérigazgatóval és Radnai Tiborral, a projekt vezetőjével. 

Azért utaznak, hogy ha megnő a renováció költsége, Budapest önerőből, a saját gazdálkodásból származó pénzmaradványt szankciók nélkül felhasználhassák fedezetpótlásra. Azt is elmondta a főpolgármester, az északi szakasz munkálatai szeptemberben kezdődhetnek el, a másik két szakaszra új tender írnak ki. 

A kormány 137,5 milliárdos támogatási szerződést írt alá, ezt állja is, többet viszont nem akar adni, ezért, illetve a megnövekedett költségek miatt kell zsebébe nyúlnia Budapestnek. Rég látszódhatott ennyire eltökéltnek a főpolgármester. Olyanokat mondott, hogy a metrót  "ha a fene fenét eszik, akkor is" felújítják, mert az "lelkiismereti" kérdés.  

Tarlós azt is elmondta, hogy Orbán miniszterelnök jelentősebb forrást helyezett kilátásba a Nyugati téri és a Rottenbiller utcai felüljáró elbontására, az állatkertbe tervezett biodóm pedig a már megadott 25 milliárd mellé akár további 20 milliárdot kaphat. 

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.