Vádat emeltek az Iszlám Államhoz csatlakozást tervelgető magyarokkal szemben

bűnügy
2017 június 08., 11:28
comments 73

Vádat emeltek azzal a két magyar férfival szemben, akik csatlakozni szerettek volna az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez. A Fejér megyei ügyészség

  • terrorcselekmény terrorista csoportban történő elkövetése érdekében megvalósított terrorcselekmény előkészületének bűntette, illetve
  • terrorcselekménnyel fenyegetés bűntette

miatt emelt vádat, és letöltendő börtön kiszabását javasolja.

A két férfi 2015 januárban váltott üzenetet az interneten, egyikőjük, egy 24 éves móri férfi az Iszlám Államhoz való csatlakozásról győzködte a másikat. Az ajánlattevő férfi még abban a hónapban ki akart utazni Szíriába, ám Törökországban, a szíriai határ közelében letartóztatták, és visszatoloncolták Magyarországra. A másik férfi 2016 júliusában egy nyilvános Facebook poszt melletti hozzászólásokban ajánlott segítséget az Iszlám Államhoz csatlakozni vágyóknak, továbbá terrorcselekményekkel fenyegetett. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.