A Jobbik plakátkampánya miatt vizsgálódhat Simicska cégeinél a NAV

Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a NAV Simicska Lajos érdekeltségei, a Publimont Kft. és a Mahir Cityposter Kft. ellen, írja a Magyar Idők című kormányzati közlöny, amely "úgy tudja", hogy a NAV "közérdekű bejelentés" alapján kezdett eljárást.

Mégpedig azért, mert a bejelentés szerint a két cég sokkal több hirdetési felületet bocsátott a Jobbik rendelkezésére annál, amit bevallott. A Magyar Idők szerint a Jobbik által közölt 2340-2500 plakátnál akár ezerrel is több jelenhetett meg. Ez esetben a szolgáltatás költsége és értéke is nagyobb volt a bevallottnál, így Simicska cégei a feltételezések szerint csak részben tettek eleget adóbevallási és adófizetési kötelezettségeiknek.

Kovács István a Mahir Cityposter Kft. vezetője amúgy nem tud arról, hogy nyomozás folyna, elmondása szerint a NAV őket csak arról értesítette, hogy általános ellenőrzést tartanak a cégnél, erről majd a jövő héten egyeztetnek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.