A Jobbik plakátkampánya miatt vizsgálódhat Simicska cégeinél a NAV

2017 június 9., péntek 3:43
52

Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a NAV Simicska Lajos érdekeltségei, a Publimont Kft. és a Mahir Cityposter Kft. ellen, írja a Magyar Idők című kormányzati közlöny, amely "úgy tudja", hogy a NAV "közérdekű bejelentés" alapján kezdett eljárást.

Mégpedig azért, mert a bejelentés szerint a két cég sokkal több hirdetési felületet bocsátott a Jobbik rendelkezésére annál, amit bevallott. A Magyar Idők szerint a Jobbik által közölt 2340-2500 plakátnál akár ezerrel is több jelenhetett meg. Ez esetben a szolgáltatás költsége és értéke is nagyobb volt a bevallottnál, így Simicska cégei a feltételezések szerint csak részben tettek eleget adóbevallási és adófizetési kötelezettségeiknek.

Kovács István a Mahir Cityposter Kft. vezetője amúgy nem tud arról, hogy nyomozás folyna, elmondása szerint a NAV őket csak arról értesítette, hogy általános ellenőrzést tartanak a cégnél, erről majd a jövő héten egyeztetnek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt