A NAV reklámpiaci gazdálkodónak nevezte Simicska Lajost

Így erősítették meg közvetetten az MTI-nek nyilatkozva a Magyar Idők értesülését, hogy a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. és Mahir Cityposter Kft.-nél nyomozás folyik költségvetési csalás miatt, mégpedig a Jobbik plakátkampányával összefüggésben. 

Egészen pontosan azt válaszolták, hogy „egy reklámpiaci gazdálkodó ellen folytat büntetőeljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közérdekű bejelentés alapján”. A NAV általában semmit nem szokott megosztani folyamatban lévő ügyekről, ennyit sem. Azért most is azt mondták, hogy további részleteket a nyomozás érdekeire miatt nem közölnek, de már ez is pont elég volt. 

A Simicska Lajos plakáthelyein megjelenő Jobbik-hirdetések ellen hamar támadásba lendült a Fidesz, a legfrissebb összefoglalót Hollik István mondta el mai sajtótájékoztatóján, eszerint a Jobbik összevissza beszél a plakátok számáról és arról, hogy mennyi ideig bérelte a felületeket. 

A Magyar Idők pénteki számában olvasható cikk szerint a két cég megtévesztette a NAV-ot azzal, hogy lényegesen kevesebb hirdetési felületet vallott be annál, mint amennyit valójában a Jobbik rendelkezésére bocsátottak.

A kormány pedig már azt tervezi, hogy megtiltaná a kampányidőszakon kívüli politikai plakátokat.