Az Origo 340 millió forint közpénzt nyert arra, hogy feltalálja az Email 2.0-t

gazdaság
2017 június 09., 10:37
comments 128

Megjelent azoknak a szerencsés cégeknek a neve, akik vissza nem térítendő támogatást kapnak a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból. Erre lehetett pályázni:  

„Jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák házon belüli kifejlesztésére”.

A győztesek listáján ott van az Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt.. 

A kormánylap kiadója az E-mail 2.0 nevű projekttel nyert. Erre 340 millió forintot kapnak az innovációs alapból. 

Az egész projekt állítólag 642 millió forint, nehogy azon múljon, az E-mail 2.0, hogy nincs forrása a saját résznek. Amíg nem készül el a fejlesztés, a leghíresebb origós email a sportrovatból távozó Mártha Bencéé marad

De van egy másik nagyon jól hangzó projekt is. 

A „negyedórás bontású villamosenergia-piaci előrejelző modell” kifejlesztésére a milliárdos megbízásokkal rendelkező kormányzati agytröszt, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. kapott 123 millió forint. 

Itt se gondoljuk, hogy ő maguk nem tesznek hozzá forintokat a projekthez, 199 millió a teljes költsége a 15 perces előrejelző modellnek.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.