Civilbe öltözött maszkos fegyveresek rémítettek meg egy villamosnyi embert a Fehérvári úton

Budapest
2017 június 9., 4:48
comments 361

Tegnap délután négy óra körül utazott villamossal a Fehérvári úton olvasónk, Eszter. Eleinte csak annyit észlelt, hogy már egy ideje nem halad a jármű, aztán előre ment, és azt látta, hogy két civilruhás, maszkos, fegyveres alak megállította a másik irányba közlekedő villamost, és ők sem tudnak tovább menni. A villamosvezető kinyitotta az ajtókat, több utas elkezdett menekülni a másik irányba. 

Az egyik maszkos fegyveresről képünk is van, Bence nevű olvasónk küldte. 

Egy külföldi ismerőse készítette a képet, aki arra lett figyelmes a villamosmegállóban állva, hogy „maszkos, civilruhás figurák golyóálló mellényben irdatlan mennyiségű fegyvert pakoltak, volt, akinél faltörő kos volt, sajnos nem látszik túl jól, de a képen látható autó csomagtartója is fegyverekkel van tele”. 

A helyszínt nem biztosították, Bence ismerősétől pár méterre tokból kivont, földre szegezett pisztollyal állt például egy alak, rendőrök csak távolabb lézengtek. A fotót készítője arra gyanakodott, hogy vagy gyakorlat vagy rajtaütés, mindenesetre elmondása szerint „a legkeményebb alakulatnak tűntek, akik valóban értik a dolgukat”, bár elég rögtönzöttnek tűnt az akció, és azért mégis szokatlan, hogy valaki kivont fegyverrel a kézben álldogáljon a tömegben, nem beszélve a símaszkokról. 

Megkérdeztük a rendőrséget. A rövid válaszuk szerint a „Budapesti Rendőr-főkapitányság felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2017. június 8-án 16 óra körül Budapest, XI. kerület Fehérvári úton 1 főt fogott el”. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt