Élve temettek el kiemelten védett gyurgyalagokat Dunakeszin

2017 június 9., péntek 8:39
247
Munkagépek tarolták le a löszfalat, ahol kiemelten védett gyurgyalagok fészkeltek. Fotó: dr. Király Péter

"Két napja munkagépek zava verte fel a mező felé eső lovastanyával átellenben lévő egykori Tsz udvarát Dunakeszi alsón" - kezdi megrázó beszámolóját dr. Királ yPéter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója, aki, bár mindent megpróbált, például személyesen vezette körbe az építésvezetőt a környéken, külön is felhívva a figyelmét az ott található védett természeti értékekre, nem tudta megakadályozni, hogy másnapra a munkagépek élve temessék el a löszfalban fészkelő, kiemelten védett gyurgyalagok fiókáit.

Komoly csatajelenetet készítenek elő, fittyet hányva a természeti értékekre. Fotó: dr. Király Péter

Király felvételeket is készített a pusztításról, amelynek szerinte még nincs vége. "A filmfelvétel során tervezett hadművelet hang és fényeffektusai, valamint a területen átgázoló tankok által okozott természetkárosítás nagy valószínűséggel a még életben maradt madarakat is elűzik a környékről" - írta a Facebookon.

A történetben az a legszomorúbb, hogy Király elmondása szerint az elmúlt napokban egy természetvédelmi szakember ugyan több alkalommal is terepszemlét tartott, de nem tudott gyors és hatékony segítséget ígérni a természetkárosítás megakadályozásában.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt