Himnuszos plakátok a félelemkampány ellen

migráció
2017 június 09., 13:28
comments 382

Kampányt indított a Magyarországra érkező menekültek segítésére alakult Migration Aid. A céljuk az, hogy ellensúlyozzák a kormányzati félelemkampányt és társadalmi párbeszéd induljon a migrációról.

Olyan plakátokat raktak ki, amin a Himnusz első versszakában pirossal kiemelték a jövevényszavakat. 

photo_camera Fotó: Photographer: ruzsa.janos@autohelp.hu

A Migration Aid azt hangsúlyozza, hogy a magyarok történelmük során sokszor kerültek kapcsolatba jövevényekkel. Ezek a találkozások sokféle módon alakították kultúránkat, így lettünk azzá, amit ma magyar nemzetnek nevezünk. 

„Szeretnénk, ha honfitársaink egy olyan nemzetként látnák magukat, amely nem ijed meg az újabb találkozásoktól - hiszen ezeréves történelme alatt számtalan ilyenben volt része. Ez is bizonyítja: a magyarság elég erős ahhoz, hogy saját lehetőségeit figyelembe véve méltó módon vegye ki a részét a menekültprobléma kezelésében. Nem kell megvárnunk, amíg egy külső diktátum erőlteti ránk a részvételt. Megmutathatjuk a világnak, hogyan lehet konstruktív módon, az európai szolidaritás jegyében cselekedni” - írják a kampány szervezői.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.