Kiakadt a román külügy Lázár Trianonról szóló beszéde miatt

politika
2017 június 09., 12:31
comments 410

Az európai jogrendet megkérdőjelező veszélyes provokációként nevezte a román külügyminisztérium Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter magyar vezetők nyilatkozatait, amelyeket a trianoni évforduló alkalmából mondtak el.

Csalódottságunkat fejezzük ki a magyar vezetőknek a román hatóságokkal, a román néppel és történelmével szembeni következetes provokatív hozzáállása miatt” - reagált pénteken Paul Ciocoiu román külügyi szóvivő, Lázár János a trianoni évforduló alkalmából mondott beszédére.

link Forrás

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Semjén Zsolttal együtt avatott fel egy országzászlót Makón. Az ünnepségen Lázár arról beszélt, hogy még „a mai napig sehol nem látszik a bocsánatkérésnek, a múlttal való szembenézésnek, a magyarok megkövetésének legalább egy szimbolikus gesztusa az egykori antanthatalmak jogutódjai részéről”. Kifogásolta azt is, hogy „Trianont Európában vagy a Kárpát-medencében még mindig lehet békeszerződésnek nevezni, pedig diktátum volt, történelmi igazságtalanság egy nemzettel szemben, amely miatt az egész nyugati világ máig adósa Magyarországnak”. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.