Gulyás Gergely elismerte, hogy a nemzeti konzultáció valójában nem is volt konzultáció

POLITIKA
2017 június 10., 10:01
comments 115

Gulyás Gergely Fidesz-alelnök interjút adott a Magyar Időknek, amiben szóba kerül a nemzeti konzultációnak nevezett propagandaakció is. Hogy ez mennyire nem valódi konzultáció, az egyrészt egyértelmű, másrészt maga Gulyás is elismeri a válaszában:

Magyar Idők: A kormány szerint ez egy innovatív eszköz, amely alkalmas a polgárok bevonására, mások szerint irányítottak a kérdések, és a konzultáció rengeteg pénzbe kerül. Az utóbbi kritikák ön szerint mennyire jogosak?

Gulyás Gergely: Attól függ, hogy ezek a felvetések mihez képest próbálják megfogalmazni a saját igazságukat. A legutóbbi nemzeti konzultáció minden korábbitól érdemben eltér, mert ennek a kitöltése és visszaküldése egyértelműen a kormány melletti kiállást jelentette. Tény, hogy normálisan gondolkodó emberek számára csak egyféleképpen megválaszolható kérdések vannak a kérdőíven, ezért ez amúgy sem egy reprezentatív közvélemény-kutatás, hanem a kormánypolitikával való véleményazonosság kifejezésének eszköze a migráció és a hatósági ármegállapítás kérdésében.”

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Arra a kérdésre, hogy mivel egy közvélemény-kutatás szerint az emberek többséget zavarja a konzultáció, nem sok-e már, hogy egy hatalmas köszönőkampányt is ráküldtek, Gulyás érdemben nem válaszol. (Magyar Idők)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.