Lord Buckethead 249 szavazatot kapott

Már 1987-ben Margaret Thatcher, illetve 1992-ben John Major ellen is elindult egy bizonyos Lord Buckethead, de most 249 szavazattal elérte az eddigi legjobb eredményét, amikor elindult Theresa May miniszterelnök választókerületében, Maidenheadben. (Nem biztos, hogy most is ugyanarról a lordról van szó.)

Bal szélen Theresa May miniszterelnök, jobb szélen Lord Buckethead pózol az eredményváró ünnepségen.Fotó: Geoff Caddick/AFP

A programja szerint száműzte volna Katie Hopkins a fantomzónába, és államosította volna Adele-t, hogy maximalizálja a brit erőforrások hatékony kihasználását. Ezen kívül rókavadász-vadászatot ígért, és felvetett egy népszavazást arról, hogy legyen-e egy újabb brexitnépszavazás.

Ugyanitt indult Howling Laud Hope is, aki 119 szavazatot szerzett, ami szintén szép teljesítmény. Velük szemben a Theresa May ellen szintén induló Elmo nem értékelhette győzelemként, hogy csak 3 szavazatot kapott.

Elmo nem bírta a meleget.Fotó: Geoff Caddick/AFP

Egy másik választókerületben (a cumbriai Westmorlandben és Lonsdale-ben) Mr. Fishfinger próbálkozott, és szépen helyt állt, 309 szavazatot szerzett a 777 szavazatot begyűjtő győztes, a liberális demokrata Tim Farronnal szemben.

Tim Farron kezet fog Fishfinger úrral.Fotó: Scott Heppell/AFP

Így örült az eredménynek:

(GuardianMirror, BBC)