Már Rakkában harcolnak az ISIS-szel a kurd-arab szövetséges csapatok

külföld
2017 június 10., 13:41
comments 40

A héten komoly előrenyomulást sikerült véghez vinnie Szíriában az amerikaiak és szövetségeseik által támogatott kurd-arab koalíciós erőknek, a Demokratikus Szíriai Erőknek (SDF).

photo_camera Az SDF egyik katonája Hazima falu határában június 6-án. Fotó: DELIL SOULEIMAN/AFP

Rakka városa 2014-ben került az Iszlán Állam kezére, és nemcsak fontos logisztikai és katonai, de szellemi közponja is lett a dzsihádistáknak, a Reuters azt írja, kvázi itt szállásolta el magát az ISIS bürokráciája is.

Az SDF a héten kezdte meg a város ostromát, és számos városrészben sikerrel nyomultak előre számoltak be: Az al-Mishlab és al-Sabahia városrészt pénteken foglalták el részben. (Lásd a térképet).

Jelenleg az al-Romania városrészt ostromolják, a város északnyugati részén, ahol az ISIS sikerrel verte vissza az első ostromot.

A szíriai kormány erői közben a várostól nyugatra csatlakoznak az SDF erőihez. Bassár el-Aszad  elnök jelenleg legitiminek tekinti az SDF csapatmozgását, várhatóan nem lesz konfliktus az egyébként a polgárháborúban két ellentétes oldalon álló erők között. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt