Már Rakkában harcolnak az ISIS-szel a kurd-arab szövetséges csapatok

A héten komoly előrenyomulást sikerült véghez vinnie Szíriában az amerikaiak és szövetségeseik által támogatott kurd-arab koalíciós erőknek, a Demokratikus Szíriai Erőknek (SDF).

Az SDF egyik katonája Hazima falu határában június 6-án.Fotó: DELIL SOULEIMAN/AFP

Rakka városa 2014-ben került az Iszlán Állam kezére, és nemcsak fontos logisztikai és katonai, de szellemi közponja is lett a dzsihádistáknak, a Reuters azt írja, kvázi itt szállásolta el magát az ISIS bürokráciája is.

Az SDF a héten kezdte meg a város ostromát, és számos városrészben sikerrel nyomultak előre számoltak be: Az al-Mishlab és al-Sabahia városrészt pénteken foglalták el részben. (Lásd a térképet).

Jelenleg az al-Romania városrészt ostromolják, a város északnyugati részén, ahol az ISIS sikerrel verte vissza az első ostromot.

A szíriai kormány erői közben a várostól nyugatra csatlakoznak az SDF erőihez. Bassár el-Aszad  elnök jelenleg legitiminek tekinti az SDF csapatmozgását, várhatóan nem lesz konfliktus az egyébként a polgárháborúban két ellentétes oldalon álló erők között. (Reuters)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.