Trágárkodott és óriásit füllentett Lázár egy csanádpalotai lakossági fórumon

Tbg
POLITIKA
2017 június 10., 17:44
comments 362

Lázár János miniszter az Orbán-kormány nagyon kevés azon tagjaiank egyike, aki – ha éppen kedve tartja – mer keményebb újságírói kérdésekre is válaszolni, és lakossági fórumait sem mindig zárt ajtók mögött tartja.

Így volt ez Csanádpalotán is, ahol azonban nem várt ellenállásba ütközött Lázár, és annyira kibillent jól begyakorolt, emberléptékű politikus szerepéből, hogy politikai ellenfelét gyávasággal vádolta, majd letagadta azt, hogy néhány éve még lenéze a szegényeket. 

Az esetről a tavaly alapított Csípős nevű lap számolt be videóval.

link Forrás

Pedig az elején minden rendben lévőnek tűnt, ez honnan tudható, hogy Lázár ilyenkor előveszi Hókuszpóktól tanult szemöldökvillogtatását, és így settenkedett a mikrofon felé:

photo_camera Gif: Tbg

Aztán, ahogy szóhoz jutott, már érezte, hogy a téren nincs meg a kétharmados többség, mert csitítani kezdte az elégedetlenkedőket. Végül egy hölgy szóhoz jutott, és fejéhez vágta, hogy Lázár szerint aki nem keres 420 ezer forintot havonta, az nem számít semmit.

A miniszter erre válaszul kijelentette, hogy ő ilyet sosem mondott, majd lehazugozta a nőt. Ami egyébként igaz lehet, de a hölgy felthetően arra a híressé vált, kiszivárgott hangfelvételre  gondolta, amelyben évekkel ezelőtt Lázár valóban tanúbizonyságot tett világnézetéről zárt ajtó mögött:

„Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen. Abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét sem kell szégyellni. Az ember gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér, én azt gondolom. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem.”

A Lázárt kérdező hölgy végül kerekperec kijelentette, hogy ők itt Debreczenit fogják támogatni, nem Lázár emberét, Nyergesné Kovács Erzsébetet. 

Az általában a nyilvánosság előtt higgadt politikusnál ekkor szakadt el a cérna, és a láthatóan a helyi politikai ellenfelét, a független Debreczeni Istvánt favorizáló tömegnek, egy pár évvel ezelőtti plakátrongálási ügyről kijelentette, hogy ellenfele „összeszarta magát a bíróságon”.

(Az ügyben a nyugalmazott pénzügyőr Debreczeni fekete festékszóróval rongálta meg Lázár plakátjait pár éve. Polgármesternek nem választották meg, de a képviselőtestületbe bekerült.)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.