Pep Guardiola kiállt Katalónia függetlensége mellett

külföld
2017 június 11., 16:08
comments 59

A Manchester City edzője vasárnap Barcelonában csatlakozott ahhoz a több ezer tüntetőhöz, akik azt követelték, hogy Katalónia szakadjon el Spanyolországtól. Guardiola ara kérte a választókat, hogy vegyenek részt az októberi népszavazáson: „Szavazni fogunk, akkor is, ha a spanyol állam nem akarja ezt. Nincsen másik út!

A beszédében nemzetközi segítséget kért az „autoriter spanyol állammal” szemben. A helyi hatóságok szerint a tüntetésen 30 ezer ember vett részt, de a szervezők szerint 47 ezeren is voltak.

Josep Guardiola
photo_camera Josep Guardiola Fotó: LLUIS GENE/AFP

Carles Puigdemont, a katalán kormány vezetője pénteken jelentette be, hogy az év végén népszavazást tartanak a függetlenségről, pedig a spanyol kormány és a  spanyol alkotmánybíróság szerint ezt nem tehetnék meg. A felmérések szerint ha most tartanák a népszavazást, a választók szűk többsége elutasítaná a függetlenséget (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.