A GE eladja az egykori Tungsramra épített magyar üzletágát

2017 június 12., hétfő 10:58
134

Az még nem tudni, hogy kinek, de valakinek el szeretné adni magyarországi fényforrás üzletágát a GE. Ebben az üzletágban dolgozik a cég itthoni dolgozóinak fele, mintegy ötezer ember, a részleget az 1989-ben megszerzett Tungsram-gyárra építette az amerikai óriáscég.

A cég annyit erősített meg az MTI-nek, hogy folynak hivatalos tárgyalások az eladásról. Az sem kizárt, hogy a cég részeit több különböző vevőnek adják el.

A korábban sok beruházást Magyarországra hozó GE egyébként érdekes manővereket folytat a mostani magyar kormánnyal. Valahogyan a magyar államnál bukkant fel a francia Alstom-részesedés eladásából származó ötszáz milliárd forint nyereségadó, és a GE-től vette meg a magyar állam a Budapest Bankot is, jó drágán. A cég korábbi hírek szerint részt venne a paksi bővítésben is. Egy másik részlegből, a Current üzletágból decemberben bocsátottak el több száz embert, annak ellenére, hogy a cég jelentős állami támogatásokat kapott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt