Garancsi István nem volt ott az állami hitelből épülő Garancsi-torony alapkőletéteményekor

POLITIKA
2017 június 12., 11:14
comments 41

Vajon mit jelent, hogy pont Garancsi István – jelentős Orbán-közeli üzletember, miniszterelnöki mászótárs – nem volt ott a Kopaszi-gáti Garancsi-torony alapkövének letevésénél?

Nem tudjuk.

photo_camera Árendás Gergely, Szeneczey Balázs, Hoffmann Tamás, Scheer Sándor, Schranz Mihály. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Akik ott voltak:

  • Árendás Gergely, a Property Market Kft. ügyvezető igazgatója,
  • Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes,
  • Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere,
  • Scheer Sándor, a Market Épító Zrt. vezérigazgatója és
  • Schrancz Mihály, a Property Market Kft. fejlesztési igazgatója 

A beruházást hivatalosan most épp BudaPartnak nevezik, és a beruházók (akiknek egyik fontos tulajdonosa Garancsi István) úgy látják, új városnegyed épül itt, főként egy 120 méteres torony. Első körben egy 26 milliárd forint lakóházépítéssel indul a beruházás, aztán százmilliárdos irodafejlesztés jön. A projekt nagy részét közpénzes hitelből, az állami Eximbanktól kapott 52 millió euróból (15 milliárd forint) valósítják meg.*

*A projektnek dolgozó PR-cég közölte velünk, hogy ez még nem az Eximbankos Garancsi-torony alapkőletétele volt, hanem a(z állítólag kereskedelmi bankok által finanszírozott, 26 milliárd forint beruházás keretében épülő) Garancsi-házaké.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.