Schmidt Mária mutatta be L. Simon László legújabb kötetét

KULTÚRA
2017 június 12., 21:15
comments 157

A 88. Ünnepi Könyvhétre jelent meg L. Simon László Körbejárni a hazát című kötete, amibe korábbi és frissebb esszéit válogatta maga a szerző, írja az MTI. A könyvet a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány adta ki. A magyar irodalomtörténetben számos olyan alkotó akadt, aki egyszerre folytatott politikai és irodalmi tevékenységet, emlékeztetett Schmidt a bemutatón, szerinte

"az esszékötet erejét is éppen az adja meg, hogy L. Simon László egyszerre gazdálkodó, közéleti ember, aki ezerféle dologgal foglakozik."

L. Simon maga felidézte, hogy "az avantgárd iránti vonzódása valójában mindig a saját konzervativizmusa elleni lázadás volt." Elárulta, hogy eddig mindig maga szerkesztette könyveit, akár versekről, akár esszékről volt szó, most viszont Békés Márton végezte ezt a munkát. Schmidt Mária kiemelte, hogy 

"L. Simon Lászlóban azért van összhangban a politikus és az alkotó, mert meggyőződése, hogy a kultúra a legfontosabb dolog a politika számára is."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.