Schmidt Mária mutatta be L. Simon László legújabb kötetét

A 88. Ünnepi Könyvhétre jelent meg L. Simon László Körbejárni a hazát című kötete, amibe korábbi és frissebb esszéit válogatta maga a szerző, írja az MTI. A könyvet a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány adta ki. A magyar irodalomtörténetben számos olyan alkotó akadt, aki egyszerre folytatott politikai és irodalmi tevékenységet, emlékeztetett Schmidt a bemutatón, szerinte

"az esszékötet erejét is éppen az adja meg, hogy L. Simon László egyszerre gazdálkodó, közéleti ember, aki ezerféle dologgal foglakozik."

L. Simon maga felidézte, hogy "az avantgárd iránti vonzódása valójában mindig a saját konzervativizmusa elleni lázadás volt." Elárulta, hogy eddig mindig maga szerkesztette könyveit, akár versekről, akár esszékről volt szó, most viszont Békés Márton végezte ezt a munkát. Schmidt Mária kiemelte, hogy 

"L. Simon Lászlóban azért van összhangban a politikus és az alkotó, mert meggyőződése, hogy a kultúra a legfontosabb dolog a politika számára is."

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.