Trump háromszor hívta az államügyészt, harmadszorra nem vette fel a telefonját, erre kirúgták

külföld
2017 június 12., 11:47
comments 92

Preet Bharara New York-i államügyész három hívást is kapott Donald Trump elnöktől annak hivatalba lépése óta, de mivel Bharara szilárdan hisz a hatalmi ágak szétválasztásában, úgy érezte, ezek a hívások felettébb különösek és kellemetlenek (Barack Obama például, aki annak idején kinevezte, egyetlen egyszer sem hívta fel).

Bharara harmadszorra már nem vette fel a telefont Trumpnak, erre nem kirúgták? Dehogynem. Az ügyész az ABC News This Week című műsorában elmondta: fogalma sincs, végül pontosan miért kellett otthagynia állását - mármint azon kívül, hogy nem vette fel a telefont. Bharara kirúgásáról még márciusban írtunk részletesen; a főügyész azért volt különösen fontos szereplő, mert Manhattenben van a legtöbb nagy bank székhelye, akárcsak a Trump családi cégéé is, ezért ezek ügyei automatikusan az ő illetékességi körébe kerülnek.

Az elnök felettébb különös találkozóiról az azóta szintén kirúgott FBI-igazgatóval, James Comey-val pedig itt foglalkoztunk. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.