A Golden State Warriors NBA-bajnok csapata közösen intett be Trumpnak

sport
2017 június 13., 15:05
comments 76

Amerikában régi hagyomány, hogy az elnök a Fehér Házban fogadja a menőbb sportágak bajnokcsapatait, köztük persze az egyik legmenőbbnek számító NBA-aranygyűrűs kosárlabdázókat. Idén nem fogja fogadni, a nagydöntőben a tavalyi bajnok Cleveland Cavalierst 4-1-re legyőző Golden State Warriors játékosai ugyanis egységesen a távolmaradás mellett szavaztak.

link Forrás

Ezzel a Warriors lett az első olyan proficsapat, amelyik hivatalosan nem kért az elnökből. Eddig csak egyéni dezertálók akadtak a rövid Trump-elnökség alatt: miután a New England Patriots amerikaifocistái februárban megnyerték a Super Bowlt, pár játékos nem volt hajlandó elmenni az elnöki fogadásra.

A Golden State közös csapatfellépését segíthette, hogy Steve Kerr edző januárban "sokkolónak" és "borzalmas ötletnek" nevezte Trump elnök egyes muszlim országok lakóinak amerikai beutazását általában tiltó rendeletét. Kerr szavainak azért is volt súlya, mert az édesapját 1984-ben muszlim terroristák ölték meg, amikor a bejrúti amerikai egyetem elnökeként dolgozott.

link Forrás

Szintén közismert, hogy a csapat talán legnagyobb sztárja, Stephen Curry mennyire rühelli az elnököt.

Emlékezetes, hogy amikor legutóbb, 2015-ben bajnokok lettek, a GSW játékosai milyen jól elszórakoztak Obama elnökkel a Fehér Házban.

(via Perez Hilton)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.