Fekete-Győr András szerint az MSZP a kormány zsebéből él

POLITIKA
2017 június 13., 07:34
comments 661

A Momentum elnöke a VIII. kerületben tartott fórumot, amiről a 24.hu írt. A cikk szerint Fekete-Győr András azt mondta, ősztől a Fidesz és a Jobbik szétszedi egymást, politikai mocsok és sötétség költözik majd Magyarországra, így a Momentumnak az lesz a dolga, hogy elhozza a fényt. Azt mondta, szívesen vitázna Orbán Viktorral, és ha sikeres lesz a párt, akkor eljön az a pillanat, hogy Orbán nem menekülhet tovább.

A választások előtti összefogásról azt mondta:

„Tudjuk, hogy vannak olyan pártok, amelyek a kormány zsebéből élnek. Ilyen az MSZP is. Bennük nem lehet megbízni, velük nem lehet összefogni.”

A fórum után a lap kérdésére elmondta, hogy ezt miért gondolja:

„Ha MSZP-taggal, esetleg a vezetőség környezetéből valakivel beszél, meg fogják ezt erősíteni. Nekem ezt nagyon sokan megtették. Az MSZP a Nemzeti Együttműködés Rendszerének részévé vált. De nem csak ők. Akik bemennek a TV2 Mokka című műsorába és ott előadják, hogy mekkora ellenzéki politikusok, anélkül, hogy felhívnák a nézők figyelmét arra, hogy Habony, Vajna és Rogán propagandáját nézik, azok szintén a rendszer részei.”

Fekete-Győr András egy áprilisi interjún
photo_camera Fekete-Győr András egy áprilisi interjún Fotó: Botos Tamás/444

Fekete-Győr a fórumon még arról is beszélt, hogy szerinte – annak ellenére, hogy a legutóbbi Republikon-felmérés szerint a pártválasztók körében 4, a teljes népességen belül 2 százalékon áll a Momentum – van esély arra, hogy több szavazatuk legyen a Fidesznél, pláne ha őszre átlépik a lélektani 10 százalékos támogatottságot. A következő nagy politikai akciójukat augusztus 20-ra tervezik, a programjukat október 15-én mutatják be. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.