Százmilliókat kereshetnek a focisták a kormány új terve szerint

PÉNZ
2017 június 13., 14:22
comments 228
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és édesapja, Orbán Győző, Schmitt Pál volt köztársasági elnök és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (j) a foci-Eb selejtezőjében játszott Magyarország–Észak-Írország mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában. Fotó: MTI Beliczay László

A parlament törvényalkotási bizottsága módosította a kormány új adócsomagját a sportolók javára. Az apró, ám annál jelentősebb változtatás alapján a sportolók 125 millió helyett akár 250 millió forintos jövedelemig használhatják az ekhót. Az ekhót többek között írók, filmesek, zenészek, művészek használhatják, de esetükben a  60 millió forintig tartó ekhós limit megmarad, eddig kell ekhós jövedelmükre vetítve 15 százalékot befizetniük (ez 20 százalékos teher a munkáltatóknak). 

A sportolóknál viszont az így is kiemelt 125 milliót emelték duplájára, 250-re, így legálisan az eddigi 10 helyett akár 21 milliót is hazavihetnek. 

A változtatásra minden bizonnyal a látványsportágak, közülük is a labdarúgók megfizetése miatt lehet szükség. Az állami pénzből milliárdos költségvetésűre duzzasztott NB1-es csapatoknál rendszeresek a milliós bérek, de lehet hallani a havi 7-8 milliót megközelítő fizetésekről is. 

A nagyobb kluboknál ugyanakkor, és ezt kiemeli az Index cikke is, van szándék arra, hogy nemzetközileg jegyzett sztárokkal izmosítsák fel a kereteket a jövő évi szezonra, és ezzel célba vegyék a nemzetközi porondot. Könnyen lehet, hogy ezeknek a terveknek ágyaz meg a pénteki andorrai kabaré előtt elfogadott módosítás. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt