Százmilliókat kereshetnek a focisták a kormány új terve szerint

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és édesapja, Orbán Győző, Schmitt Pál volt köztársasági elnök és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (j) a foci-Eb selejtezőjében játszott Magyarország–Észak-Írország mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában.Fotó: MTI Beliczay László

A parlament törvényalkotási bizottsága módosította a kormány új adócsomagját a sportolók javára. Az apró, ám annál jelentősebb változtatás alapján a sportolók 125 millió helyett akár 250 millió forintos jövedelemig használhatják az ekhót. Az ekhót többek között írók, filmesek, zenészek, művészek használhatják, de esetükben a  60 millió forintig tartó ekhós limit megmarad, eddig kell ekhós jövedelmükre vetítve 15 százalékot befizetniük (ez 20 százalékos teher a munkáltatóknak). 

A sportolóknál viszont az így is kiemelt 125 milliót emelték duplájára, 250-re, így legálisan az eddigi 10 helyett akár 21 milliót is hazavihetnek. 

A változtatásra minden bizonnyal a látványsportágak, közülük is a labdarúgók megfizetése miatt lehet szükség. Az állami pénzből milliárdos költségvetésűre duzzasztott NB1-es csapatoknál rendszeresek a milliós bérek, de lehet hallani a havi 7-8 milliót megközelítő fizetésekről is. 

A nagyobb kluboknál ugyanakkor, és ezt kiemeli az Index cikke is, van szándék arra, hogy nemzetközileg jegyzett sztárokkal izmosítsák fel a kereteket a jövő évi szezonra, és ezzel célba vegyék a nemzetközi porondot. Könnyen lehet, hogy ezeknek a terveknek ágyaz meg a pénteki andorrai kabaré előtt elfogadott módosítás. (Index)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.