Orbán Viktor az Ultras Liberi vezetőjével pózolt egy fotóhoz

futball
2017 június 13., 09:56

Az Ultras Liberi egykori szélsőjobboldali fociultracsoport alapítója, Bede Zsolt fotózkodott vasárnap Orbán Viktor miniszterelnökkel a Duna-korzón. A képet az ultrasliberihungary Instagram-oldalra töltötték fel:

Balra Bede Zsolt, középen Orbán Viktor
photo_camera Balra Bede Zsolt, középen Orbán Viktor Fotó: ultrasliberihungary/Instagram

A fradista Bede egyébként két éve még arról beszélt, hogy szerinte „a Fidesz és Kubatov Gábor tönkretették az igazi fradizmust, kiölték a fociból a valódi szurkolást”.

Megkérdeztük a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy Orbán milyen eseményen vett részt vasárnap, amikor a fénykép készült, és tudta-e, kivel áll a kamera elé. Havasi Bertalan ezt válaszolta:

„A belvárosi templomból jött ki a vasárnap a miniszterelnök, a korzón rengeteg emberrel találkozott, fotózkodott, így a képen látható pincérekkel is. Az nem lepi meg, hogy ki mindenki kér tőle közös fényképet, hiszen legutóbb már Botkával is lefotózták.”

Az Ultras Liberi 76 ezres magyar Facebook-csoportját 2015-ben törölték a Facebookról. Főleg fociultrás hírekkel foglalkoztak, illetve az MLSZ-t gyalázták, de a végén már menekültellenes uszítás is ment. A csoport tagjainak egyik emlékezetes akciója volt, amikor 2013-ban kiálltak a diáktüntetők ellen.