Vécépapír-hosszúságú listát mutatott Szabó Tímea Orbánnak a büntetett civilekről

POLITIKA
2017 június 13., 13:08
comments 235

Ahogy az várható volt, kedden a parlament elfogadta a magyar demokrácia lebontásának újabb mérföldkövét, a civiltörvényt.

link Forrás

A szavazás alkalmából Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője egy hatalmas listát tartott Orbán Viktor miniszterelnök orra elé. Szabó ezzel akarta megmutatni Orbánnak,

„hogy az eszement civil törvényükkel több száz olyan szervezetet nyírnak ki, amelyek rákos betegek gyógyításával, vidéki nagycsaládok segítésével, rokkant idős emberek ápolásával foglalkoznak.”

Az akcióról a Facebookon beszámoló Szabó szerint Orbán

„nézett értetlenül, mintha most hallana erről először. Torkán akadt a szó, semmi tőle megszokott frappáns cinikus megjegyzés, semmi papírok mögé bújás, csak nézett.”

A képviselőnő arról is írt, hogy az ülést vezető elnök büntetéssel fenyegette meg, de

„ez a minimum áldozat, amit vállalnunk kell másokért.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.