Azért ment bankot rabolni, hogy a felesége elől a börtönbe kerüljön

külföld
2017 június 14., 17:07
comments 69

Az AP híre szerint a 70 éves férfi, Lawrence John Ripple azt állította, hogy azért rabolt ki egy bankot Kansas városában, hogy elkerülhessen felesége mellől otthonról. 

Kedden egy szövetségi bíró viszont hat hónapnyi házi őrizetet és három évnyi próbaidőt szabott ki ítéletként a férfira, mert bár akár 37 hónapot is kaphatott volna, az ügyvédek, az ügyészek és a bank igazgató-helyettese is felmentését kérte. 

Ripple eleve el akarhatta kapatni magát: a rendőr-kapitányságától egyetlen saroknyira fekvő bankot választott még tavaly szeptemberben. Egy papírcetlit adott át a pult mögött álló alkalmazottnak, melyen annyi állt, hogy fegyver van nála és kéri a pénzt. Miután kapott mintegy 2000 dollárt, leült és megvárta a rendőrök érkezését. 

A bírósági jegyzőkönyvekből az is kiderült, hogy a férfi a cetlit a felesége szeme láttára írta meg, és ekkor mondta azt is el neki, hogy inkább lenne börtönben, mint otthon. 

A Kansas City Star cikke szerint a büntetlen előéletű Ripple azt állította a bíróságon, hogy szívműtétje óta depresszióval küzdött és amikor elkövette a bűncselekményt, nem is volt önmaga, korábban feleségével is jó volt a viszonya.

Depresszióját évekig nem diagnosztizálták, a letartóztatás óta viszont gyógyszeres kezelést kapott és élete vissza is tért a régi kerékvágásba. Feleségével közösen pedig párkapcsolati tanácsadásra is járnak. 

A bíróság előtt a férfi felesége oldalán jelent meg, és elnézést kért a bank dolgozóitól is. (AP, Kansas Star)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.