Klik: A sportlövészet olyan, mint a foci, a kosárlabda vagy az úszás

2017 június 14., szerda 14:23
297

Közleményben reagált a Klik, miután kedden kiderült, hogy felmérést indítottak az iskolák körében arról, hogy elférne-e náluk egy-egy lőtér. 

Így szól: 

„A Klebelsberg Központ felhívja a sajtó figyelmét az "iskolai lövészettel" kapcsolatban megjelent hírekkel kapcsolatban, hogy a sportlövészet egy biztonságos sportág, egyike azoknak az olimpiai sportágaknak, amelyeket a tervek szerint lehetőségükben lesz választani a diákoknak és az iskoláknak. A központ célja, hogy minél változatosabb sportolási lehetőségeket biztosítson a gyerekek számára az iskolákban. 

Ezért indult egy felmérés az iskolákban a jelenlegi sportolási lehetőségekről, működő és esetleg tervezett fakultatív sportszakkörökről. A szándékos politikai hangulatkeltésekkel és hatásvadász szlogenekkel ellentétben a sportlövészetnek semmi köze az agresszióhoz, erőszakhoz. A sportlövészet egy olimpiai sportág, akárcsak a foci, kosárlabda vagy az úszás. 

 A kormány szándéka felmérni, hogy mekkora igény mutatkozik ezzel a sportággal kapcsolatban, melyet szabadon választható (tehát senki számára nem kötelező) szakkör keretein belül gyakorolhatnának azok a gyerekek, akik kedvet éreznek hozzá.

 Amennyiben az iskolák illetve a diákok igényt tartanak rá, a sportlövészethez megfelelő helyszínt minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, a legnagyobb körültekintéssel, és a biztonsági feltételeknek megfelelve kell kialakítani.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt