Klik: A sportlövészet olyan, mint a foci, a kosárlabda vagy az úszás

politika
2017 június 14., 14:23

Közleményben reagált a Klik, miután kedden kiderült, hogy felmérést indítottak az iskolák körében arról, hogy elférne-e náluk egy-egy lőtér. 

Így szól: 

„A Klebelsberg Központ felhívja a sajtó figyelmét az "iskolai lövészettel" kapcsolatban megjelent hírekkel kapcsolatban, hogy a sportlövészet egy biztonságos sportág, egyike azoknak az olimpiai sportágaknak, amelyeket a tervek szerint lehetőségükben lesz választani a diákoknak és az iskoláknak. A központ célja, hogy minél változatosabb sportolási lehetőségeket biztosítson a gyerekek számára az iskolákban. 

Ezért indult egy felmérés az iskolákban a jelenlegi sportolási lehetőségekről, működő és esetleg tervezett fakultatív sportszakkörökről. A szándékos politikai hangulatkeltésekkel és hatásvadász szlogenekkel ellentétben a sportlövészetnek semmi köze az agresszióhoz, erőszakhoz. A sportlövészet egy olimpiai sportág, akárcsak a foci, kosárlabda vagy az úszás. 

 A kormány szándéka felmérni, hogy mekkora igény mutatkozik ezzel a sportággal kapcsolatban, melyet szabadon választható (tehát senki számára nem kötelező) szakkör keretein belül gyakorolhatnának azok a gyerekek, akik kedvet éreznek hozzá.

 Amennyiben az iskolák illetve a diákok igényt tartanak rá, a sportlövészethez megfelelő helyszínt minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, a legnagyobb körültekintéssel, és a biztonsági feltételeknek megfelelve kell kialakítani.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.