Iskolákban létesítene lőtereket a KLIK

sport
2017 június 13., 18:25
comments 392
photo_camera Simicskó István honvédelmi miniszter egy Winchester puskát tart a kezében az augusztusi elöltöltõ-fegyveres sportlövő világbajnokságot népszerűsítő bemutatón, a Tatárszentgyörgynél lévő sarlóspusztai lőtéren július 21-én. (Fotó: Ujvári Sándor / MTI) Fotó: Ujvári Sándor/MTI

Meghökkentő levélről számolt be az RTL Klub riportja: egy iskolaigazgatónál a Klebelsberg Központ érdeklődött írásban, van-e olyan minimum 6x15 méteres elkeríthető helyiség vagy udvari tér az iskolában, 

ahol adott esetben ki lehet alakítani lőteret, és amely ellátható minden lőtávolságból biztos fedezékkel.  

A riportban megszólalt Maruzsa Zoltán, helyettes oktatási államtitkár, aki már márciusban azon lamentált, hogy kéne az a lőtér, csak még azon megy a vita, jobb az az iskolában, vagy inkább mellette. Most úgy tűnik, a KliK már elkezdte felmérni az intézményeken belüli opciókat. 

Elvileg csak szakértő felügyelete mellett lehet használni lőpályát, a fegyvereknek pedig, amíg nem használják őket, páncélszekrényben a helye. 

Az oktatási államtitkárság nem válaszolt a csatorna kérdésére, közleményben annyit írtak, hogy a sportlövészet választható sportág lehetne az iskolákban, ha annak biztonsági körülményei adottak. (RTL Klub)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt