A Teréz körúti robbantó azt mondja, csak a fegyvereiket akarta elvenni a megtámadott rendőröktől

2017 június 15., csütörtök 3:08
134

A Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László az ügyvédje a Magyar Hírlapnak azt mondta, hogy a védence csak meg akarta szerezni a megtámadott rendőrök szolgálati fegyvereit, de az általa összeállított pokolgép hatásaitól megijedt.

P. Lászlót vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2016. október 21-én.  Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Állítása szerint P. László nem akarta megölni a rendőröket, és maga is megdöbbent, amikor látta, hogy a bomba milyen súlyos sérüléseket okozott nekik, ezért a fegyverek nélkül menekült el a helyszínről. Az ügyvéd hozzátette, hogy a szolgálati pisztolyokkal nem akart bűncselekményt elkövetni, azokra azért volt szüksége, mert nem érezte biztonságban magát. 

 P. László először tagadta, hogy ő követte volna el a támadást, de februárban beismerő vallomást tett

 P. László tavaly szeptember 24-én késő este a fővárosi Teréz körút - Király utca sarkán saját készítésű, szögekkel megnövelt hatású pokolgéppel támadt két gyalogos rendőrjárőrre, és a pár nőtagját életveszélyesen, férfitagját súlyosan megsebesítette. A támadásban megsérült rendőrök május végén tudtak újra szolgálatba állni

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt